Prohlídky nádražních salonků

Při příležitosti 100. výročí vzniku Československé republiky můžete navštívit historické salonky na pražském hlavním a Masarykově nádraží. Nenechte si ujít příležitost navštívit čekárnu, kterou využíval při svých cestách salonním vozem prezident Masaryk, a Vládní salonek, jenž je nejhonosnějším nádražním salonkem v České republice.

Dny otevřených dveří

Vládní salonekKaždou poslední sobotu v měsíci od dubna až do konce roku 2018 si můžete prohlédnout reprezentativní prostory salonků na pražském hlavním i Masarykově nádraží. Otevřené budou vždy od 10 do 17 hodin a každou celou hodinu od 10 do 16 hodin jsou připravené komentované prohlídky. Prohlédnete si nejen architektonicky cenné interiéry, ale také historické fotografie obou nádraží. Zároveň si můžete zakoupit upomínkové předměty (pohlednice, turistické vizitky apod.) nebo otisknout pamětní razítko. Zájemcům o výklad v angličtině nabízíme prohlídky Vládního salonku na hlavním nádraží se začátkem vždy ve 13:30 a 14:30.

Reportáž TV Praha o nádražních saloncích

Komentované vycházky odkryjí historii železnice

Partneři projektu

Správa železniční dopravní cesty Národní technické muzeum Železničná spoločnosť Slovensko Czech Tourism Československá obec legionářská Železnice Slovenskej republiky