nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Dopravce roku v Ústeckém kraji

Významným úspěchem skončil šestý ročník ankety Ústeckého kraje Dopravce roku pro Krajské centrum osobní dopravy Českých drah v Ústí nad Labem. České dráhy bodovaly jak u odborné poroty, tak v hlasování cestujících.

Dopravce roku v Ústeckém krajiČeské dráhy uspěly v hlavní i ve vedlejších kategoriích. Národní dopravce získal 1. místo v kategorii CENA POROTY, v hlavní kategorii hlasování cestujících obsadily 2. místo a ve vedlejší kategorii Pohodlí a čistota Českým drahám patří rovněž 1. místo. „Ceníme si hlasů cestujících i poroty a jsme velmi rádi, že jsme uspěli v konkurenci třinácti dopravců v kraji. Masivní obnova vozového parku přinesla spokojenost našich zákazníků,“ uvedl Daniel Jareš, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Ústí nad Labem.

Dopravce roku v Ústeckém krajiV Ústeckém kraji tak v současnosti jezdí jedny z nejmladších, nejmodernějších a nejkomfortnějších regionálních vlaků nejen v České republice, ale v celé střední Evropě. Vedle nově zaváděných souprav RegioShark na Šluknovsku jsou to také soupravy RegioPanter na trati Děčín – Ústí nad Labem – Chomutov. V Ústeckém kraji jezdí sedm těchto moderních elektrických jednotek, České dráhy je od loňského října postupně nasazovaly do provozu a s výrazným předstihem začaly všechny jezdit letos v létě.

Dopravce roku v Ústeckém krajiDopravu na hlavní trati z Ústí nad Labem do Lovosic a dále do Prahy zajišťují další moderní vozidla, patrové jednotky CityElefant, na regionálních tratích jezdí také motorové jednotky Regionova a další modernizovaná vozidla, včetně 8 modernizovaných vozů typu Bdmtee (slangově označovaných „Bymák“), které jezdí na spojích Ústí nad Labem západ – Lysá nad Labem.

Úvod Aktuality z regionu