nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Skiareál Špičák

Nechte auto doma a vydejte se s námi za špičkovým lyžováním do Železné Rudy! V sobotu a v neděli se dostanete z Plzně až téměř ke sjezdovce Ski & Bike Špičák vlakem ČD za necelé 2 hodiny.

 

Doporučené vlakové spojení z Plzně na Špičák

Nejrychlejší spojení z Plzně a Klatov na Špičák je v sobotu a neděli například vlakem Sp 1702 v 7:00 h z Plzně, s příjezdem na Špičák v 8:48 h, nebo rychlíkem R 776 v 7:40 z Plzně (Špičák v 9:28 h).  Zpět o víkendech například vlakem Sp 1705 ze Špičáku v 16:06 h s příjezdem do Plzně v 17:58 h nebo rychlíkem R 775 v 16:29 ze Špičáku (Plzeň v 18:19 h).

Sleva na permanentku

Od 13. 1. do 24. 3. 2024 poskytuje skiareál Ski & Bike Špičák slevu 20 % na celodenní permanentky lyžařského střediska cestujícím ČD s:

  • Jednosměrnou jízdenkou nebo Skupinovou jízdenkou s cílovou stanicí Špičák pouze ve směru Plzeň–Klatovy–Špičák platnou v aktuální den
  • Skupinovou víkendovou jízdenkou platnou v aktuální den
  • Celodenní jízdenkou platnou v aktuální den

Sleva se poskytuje na jízdenky vydané ve stanicích a zastávkách pouze ve směru Plzeň–Klatovy–Špičák. Sleva se neposkytuje na jízdenky vydané ve stanicí Železná Ruda-Alžbětín.

Skiareál Ski & Bike Špičák – Železná Ruda

Největší sjezdařský areál na české straně Šumavy na úpatí hory Špičák (1 202 m n. m.) patří k nejlépe vybaveným lyžařským střediskům v ČR. 

Lyžaři poprvé v zimě využijí kompletní služby multifunkční budovy a novou restauraci. Největší horské středisko Plzeňského kraje Ski&Bike Špičák v nastávající zimní sezoně 2023/24 ponechá cenu skipasů na loňské úrovni.

Známou raritou Ski&Bike Špičák je nejprudší česká sjezdovka – Šance, se sklonem až 100 % (45°). 

Na sjezdovce Lubák vznikne v případě dobrých sněhových podmínek Funpark. Určen je i pro méně zdatné jezdce a děti. Na sjezdovce Spodní Šance stojí trať měřeného slalomu, má i fotobuňku na měření rychlosti jízdy a u lesa funline (pozn.: trať na způsob skikrosu s terénními vlnami, opět pokud dovolí sněhové podmínky) se sněžným tunelem. 

Na Spodní Šanci se koná i večerní lyžování vždy ve středu, pátek a sobotu od 18:30. Pro běžkaře za dobrých sněhových podmínek pravidelně upravovaný tříkilometrový okruh přímo v areálu a v okolí desítky kilometrů dalších upravovaných stop, trasy do blízkého Německa. 

Lyžařský areál poskytuje služby lyžařské školy, půjčovny a skiservisu i nabídku ubytování přímo ve skiareálu, úschovna lyžařského vybavení i jiných osobních věcí s vyhříváním pro boty, elektrickými zásuvkami či USB připojením. Pro mladé lyžaře a snowboardity je zde nově jedinečný snowpark na uzavřené sjezdovce s vlastním vlekem. Svou jízdu si zde užijí začátečníci i zkušení rideři. 

Pro běžkaře je v okolí Špičáku připraveno množství běžeckých tratí pro klasickou techniku i bruslení. Více na www.bilastopa.cz nebo www.sumavanet.cz

  • čtyřsedačková lanovka s nástupním kobercem
  • 10 vleků s kapacitou 7 550 osob/hod.
  • 8,5 km sjezdových tratí a cvičných svahů
  • 7,5 km svahů s umělým zasněžováním
  • běžecké tratě a snowboardový snowpark

Kontakty

 


Úvod Další služby ČD Ski