nebo registrovat
0 položek 0 Kč

Přepravuji psa nebo jiné zvíře

Platnost od 10. 12. 2023

Svezte své mazlíčky bez starostí

Psa nebo i jiné zvíře si můžete vzít na cestu s sebou kamkoliv.

Kde získat jízdenku pro psa?

  • u pokladní přepážky
  • v e-shopu (nelze koupit mezinárodní doklady pro psa)
  • v aplikaci Můj vlak
  • u průvodčího ve vlaku
  • v jízdenkovém automatu

Pes ve vlaku

Se psem můžete cestovat v téměř všech vlacích ve 2. třídě. Je potřeba, aby měl vždy nasazen náhubek a byl na vodítku nakrátko. Za psa zaplatíte související cestovní doklad pro přepravu psa podle počtu ujetých kilometrů. Vodicí a asistenční psi jedou zdarma.

Malého psa můžete vzít s sebou do vlaku i v uzavíratelné schráně s nepropustným dnem. Pokud rozměry schrány nepřekročí velikost 90 x 60 x 40 cm, jede pes zdarma.

S pejskem mimo schránu není možné cestovat ve vozech 1. třídy, v restauračních a bistro vozech, ve vozech (oddílech) vyhrazených pro přepravu cestujících s dětmi do 10 let, v rodinných oddílech a v označených tichých oddílech.

Ceník přepravného pro psy

Přeprava malého psa v uzavřené schráně je zdarma (stejně jako přeprava ručních zavazadel), tato schrána však nesmí zabírat samostatné místo k sezení. Za přepravu psa, kterého přepravujete beze schrány přímo ve vlaku, je třeba zaplatit související cestovní doklad pro přepravu psa dle ujeté vzdálenosti. Místenka za psa v povinně místenkových vlacích (např. vlaky SC Pendolino) se neplatí.

Vzdálenost (km) Cena Služební psi policistů, vodící a asistenční psi
1 – 150 30 Kč zdarma
151 a více 50 Kč

 


Úvod Další služby Kolo, pes nebo zavazadlo