nebo registrovat
0 položek 0 Kč

PID Lítačka na In Kartě

Platnost od 27.8.2018

PID Lítačka na In Kartě

Vlastníte In Kartu a Lítačku? Cestujete často vlakem a zároveň městskou hromadnou dopravou v Praze a veřejnou dopravou ve Středočeském kraji? Využívejte výhody nového regionálního dopravního systému PID Lítačka a cestujte odteď jen s In Kartou!

Kde a jak získat IN Kartu?

  • u pokladní přepážky
  • v e-shopu

Kde a jak koupit časový kupón PID?

  • v e-shopu PID
  • u přepážky PID ve Škodově paláci

Nový regionální dopravní systém PID Lítačka přináší cestujícím spoustu výhod. Hlavní novinkou je možnost výběru nosiče, na který si nahrajete své dlouhodobé časové kupóny PID pro jízdu integrovanou veřejnou dopravou v PID. Mezi nosiče patří nejen Lítačka, ale nově také In Karta. Systém integruje městskou hromadnou dopravu v Praze a veřejnou dopravu ve Středočeském kraji.

Lítačka a In Karta v jednom

S platným kupónem PID nahraným na vaší In Kartě můžete cestovat po Praze a Středočeském kraji. Při kontrole průvodčím nebo revizorem stačí přiložit vaši In Kartu ke čtecímu zařízení, kde se zobrazí informace o vašem platném kupónu PID. Společně s vaší fotografií, kterou jste při nákupu nahráli do systému.

Údaje o zakoupených kupónech PID jsou uloženy v informační databázi integrovaného dopravního systému, nejsou tedy vázány na jediný nosič (Lítačku, In Kartu nebo bankovní kartu) a můžete kdykoliv svůj nosič změnit. V případě ztráty nebo odcizení vaší In Karty se informace o kupónu PID neztratí – ztrátu nahlaste na infolince (telefon 246 030 970) nebo na webu pid.litacka.cz, následně si kupón PID budete moci převést na duplikát vaší In Karty nebo na jiný nosič dle vašeho výběru.

Jak na to?

  • Stačí si na e-shopu pid.litacka.cz nebo na přepážkách Škodova paláce vybrat časový kupón PID, který vám nejvíce vyhovuje, a jako nosič kupónu zvolit právě In Kartu. Kupón PID není možné nahrát do virtuální verze In Karty a na In Kartu první generace vydáváné do června 2015.
  • Po uhrazení se kupón PID automaticky aktivuje nejpozději do 60 minut (u vlaku do 15 minut) od doby, kdy obdržíte potvrzení o uskutečnění platby.
  • S vaší In Kartou poté můžete cestovat po Praze a Středočeském kraji.
  • Odpadá nutnost aktivovat váš kupón PID ve validátoru ve stanici metra.
  • I s In Kartou můžete čerpat řadu slev a výhod z benefitních programů In Karty i PID Lítačka. Více o benefitních programech na webu pid.litacka.cz.

Více informací na pid.litacka.cz


Úvod Typy jízdenek Regionální jízdenky (IDS)