Pro firmy
kosik

Výhody In Karty v mobilu

  • Virtuální In Kartu pořídíte hned a bez čekání
  • do aplikace Můj vlak můžete vložit i obraz vaší stávající plastové In Karty
  • slevové aplikace máte pod kontrolou a kdykoliv vidíte, kdy vám skončí jejich platnost
  • snadné a rychlé dokoupení slevových aplikací nebo traťových jízdenek
  • průvodčímu ve vlaku ukážete vždy jen rotující QR kód a hned vidí vaši identitu, slevové aplikace i aktuálně platné jízdenky
  • k elektronickým jízdenkám nemusíte ve vnitrostátní přepravě předkládat osobní průkaz
  • sleva 15 % na mezinárodní jízdenky (sleva RAILPLUS, do 9.12.2023)
     

In kartu pořídíte bez čekání

Pokud ještě nemáte In Kartu, můžete si nyní pořídit zdarma Virtuální In Kartu snadno během chvilky prostřednictvím mobilní aplikace Můj vlak nainstalované přímo ve vašem chytrém mobilním telefonu se systémem Android nebo iOS. Pamatovali jsme i na stávající držitele plastové čipové In Karty, kterou si můžete také uložit do aplikace Můj vlak jako Obraz In Karty i bez pořizování nové Virtuální In Karty.

V obou případech je nutné mít v mobilním telefonu nainstalovanou mobilní aplikaci Můj vlak verze 12.0 nebo novější a mít zřízený uživatelský účet na internetových stránkách www.cd.cz. Aplikaci Můj vlak najdete v obchodu GooglePlay (pro telefony Android) nebo AppStore (pro telefony iOS), kde ji stáhnete zdarma. Pokud nemáte uživatelský účet, tak vás k jeho vytvoření navede přímo aplikace Můj vlak a vše vyřešíte přímo v mobilním telefonu. K jednomu uživatelskému účtu si můžete přiřadit vždy jen jednu In Kartu (Virtuální In Kartu nebo Obraz In Karty), kterou následně není možné přiřadit k jinému uživatelskému účtu.

Proč mít In Kartu v mobilu?

In Karta v mobilním telefonu umožňuje jednoduché předkládání slevových aplikací, jízdenek a ve vnitrostátní přepravě i prokázání vaší identity u jízdenek zakoupených v mobilním telefonu nebo v našem e-shopu. Vždy stačí průvodčímu ukázat jen QR kód přímo na displeji vašeho mobilního telefonu a průvodčímu se zobrazí údaje o všech aktuálních jízdenkách, slevových aplikacích i vaší identitě. Svoji In Kartu v mobilu můžete ukázat průvodčímu i na libovolném jiném telefonu nebo tabletu, kde je nainstalovaná aplikace Můj vlak a přihlásíte se svým účtem, což se může hodit třeba při zapomenutí nebo ztrátě telefonu.

Při cestách do zahraničí však nestačí průvodčímu zobrazit místo jízdenky jen QR kód In Karty v mobilu, ale je nutné vždy zobrazit 2D kód konkrétní jízdenky, nebo mít jízdenku vytištěnou (jízdenky na Ukrajinu).

In Karta v mobilním telefonu neobsahuje elektronickou peněženku a peníze uložené v elektronické peněžence na plastové čipové In Kartě nelze v mobilním telefonu využít.


Více informací o mobilní aplikaci Můj vlak


Podmínky In Karty v mobilním telefonu

Podmínky ochrany osobních údajů držitele virtuální In Karty


Ceník a přehled slev zákaznických aplikací na In Kartě

366 kB (pdf) Stáhnout


Virtuální In Karta

Virtuální In Karta se hodí každému, kdo ještě nemá plastovou čipovou In Kartu. Stačí vyplnit několik osobních údajů, pořídit fotku přímo mobilním telefonem (selfie) nebo vložit fotku z vašeho telefonu a odsouhlasit podmínky. Fotografie musí odpovídat formátem a kompozicí průkazové fotografii. Takto pořízenou Virtuální In Kartu je nutné nechat při první cestě vlakem autorizovat průvodčím, který zkontroluje vaše osobní údaje a fotku dle vašeho osobního průkazu. Bez prvotní autorizace (ověření) průvodčím je Virtuální In Karta neplatná a nelze využít ani slevové aplikace a zlevněné jízdenky k ní zakoupené, a není možné ji použít ani k prokázání identity k jízdenkám zakoupeným elektronicky. Po úspěšné autorizaci už při dalších cestách osobní průkaz nebudete potřebovat a vždy vám bude stačit jen QR kód zobrazený na mobilním telefonu.

Virtuální In Karta má časově neomezenou platnost.

Jak na to

Kartička poslední záchrany

Kdykoliv po autorizaci Virtuální In Karty si můžete prostřednictvím tlačítka „Zaslat kartičku k tisku“ poslat na váš e-mail potvrzení, které obsahuje dva QR kódy se základními údaji o vaší nové In Kartě. Doporučujeme toto potvrzení ve formátu vizitky vytisknout a nosit s sebou v peněžence pro případ vybití nebo ztráty telefonu.

Slevové aplikace a jízdenky

Hned po pořízení Virtuální In Karty (i před autorizací průvodčím) si můžete přímo v mobilní aplikaci Můj vlak koupit některou ze slevových aplikací IN 25, IN 50, IN 100 a zlevněnou jízdenku využívající tuto slevovou aplikaci nebo třeba traťovou jízdenku, využít je však lze až po autorizaci Virtuální In Karty průvodčím. Slevové aplikace nebo jízdenky si do své Virtuální In Karty můžete kupovat i v e-shopu ČD či na pokladně a následně se automaticky zobrazí i ve vašem telefonu. K Virtuální In Kartě s některou slevovou aplikací si můžete koupit zlevněnou jízdenku i u pokladny nebo u průvodčího za standardních podmínek (taková jízdenka však není uložena ve vašem mobilním telefonu a předkládáte ji při kontrole jízdenek vytištěnou společně s QR kódem Virtuální In Karty zobrazeným na vašem mobilním telefonu).


Jízdenky z e-shopu i bez občanky

Virtuální In Kartu, i bez slevových aplikací, můžete ve vnitrostátní přepravě používat také k prokazování vaší identity k jízdenkám zakoupeným v e-shopu ČD nebo mobilní aplikaci Můj vlak. Při kontrole jízdenek vždy předložíte jen QR kód na vašem telefonu a průvodčímu se zobrazí vaše identita i aktuálně platné jízdenky.

K Virtuální In Kartě není možné pořídit si i čipovou plastovou In Kartu. Virtuální In Kartu s platnými slevovými aplikacemi nelze smazat.

Už mám čipovou plastovou In Kartu

Jestliže už máte plastovou čipovou In Kartu, můžete si do mobilní aplikace Můj vlak uložit její obraz, čímž se do mobilního telefonu uloží všechny informace z vaší In Karty. Pro vytvoření Obrazu In Karty potřebujete zadat heslo k vaší In Kartě. Pokud heslo neznáte, můžete si požádat o nové u pokladny nebo si ho nechat poslat e-mailem. Autorizace/ověření průvodčím se neprovádí. Při dalších cestách už můžete průvodčímu ukazovat jen QR kód a plastovou In Kartu můžete nechat doma. 

Časová platnost Obrazu In Karty je stejná jako platnost plastové čipové In Karty (maximálně 10 let). Po skončení platnosti plastové čipové In Karty je nutné pořídit novou plastovou čipovou In Kartu (duplikát původní plastové čipové In Karty), kterou pak automaticky zaznamená i mobilní aplikace Můj vlak.

Obraz In Karty

Mezi plastovou In Kartou a Obrazem In Karty dochází průběžně k synchronizaci dat. Můžete si tak zakoupit slevovou aplikaci do plastové In Karty u pokladny a tato slevová aplikace se vám automaticky zobrazí i v Obrazu In Karty ve vašem telefonu. Stejně tak i obráceně při dokoupení slevové aplikace k Obrazu In Karty přímo v aplikaci Můj vlak se tato následně nahraje i do plastové In Karty při její případné kontrole průvodčím. Můžete tak bez problémů plnohodnotně používat zároveň plastovou In Kartu i Obraz In Karty v mobilu. Pro správnou funkčnost je ale třeba provést alespoň 1x za 6 měsíců autorizaci kmenové plastové In Karty u pokladní přepážky nebo u průvodčího ve vlaku.

Alternativní nabídky